: Δεκαεννιά εκατομμύρια έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής, δωρεάν από τα φαρμακεία, ενώ θα φτάσουν μέχρι τα 27 εκατομμύρια τεμάχια.

Ποιά η απόφαση για τα self test

Τα φαρμακεία, όπως αναφέρει το Newsbomb, θα αποζημιωθούν για τη διάθεση των self-test για τον έναντι 0,27 ευρώ ανά τεμάχιο, με αναδρομική ισχύ από την 8η Απριλίου 2021, όταν ξεκίνησε η διάθεσή τους στους δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τους συναρμόδιους Υπουργούς. Το ποσό θα αποδοθεί ανά φαρμακείο εφάπαξ, με συνδυαστικό και αναλογικό τρόπο, σημειώνει ο ΠΦΣ, ενώ οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα οριστούν με Υπουργική Απόφαση.

Επίσης, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη του, ο ΠΦΣ τονίζει ότι εντός της επόμενης εβδομάδας ξεκινάει ο διάλογος για τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογράψει με το υπουργείο Υγείας, πριν από περίπου ένα χρόνο, με αφορμή τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα .

Τα δύο τελευταία self-test την επόμενη εβδομάδα για τα

Στην ίδια σύσκεψη, αποφασίστηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα διατεθούν από τα φαρμακεία τα δύο τελευταία τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα. Δηλαδή θα καλύπτουν το διάστημα 31 Μαΐου με 11 Ιουνίου 2021, οπότε κλείνουν τα σχολεία.

Επίσης, από την Τρίτη 1η Ιουνίου, θα δηλώνονται στην πλατφόρμα και τα self-test που πωλούν τα φαρμακεία, σε διαφορετικό πεδίο, όμως.

«Με τη ρύθμιση αυτή ουσιαστικά τα self tests δεν θα μπορούν να διακινούνται σε χώρους εκτός των φαρμακείων (φαρμακαποθήκες, εταιρίες διάθεσης Ιατροτεχνολογικών προϊόντων) που μέχρι τώρα παρανόμως διακινούνταν και για τις περιπτώσεις αυτές έχουμε προβεί σε δεκάδες καταγγελίες στον ΕΟΦ» επισημαίνει ο ΠΦΣ.

Κατατακτήριες – self test: Με χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος η προσέλευση

Εμβολιασμοί: Ποιά εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα 100% στους εφήβους

ΕΜΑ: Xορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών