: Οι ειδικοί Θεοκλής Ζαούτης και Γεώργιος Σουρβίνος μίλησαν στον ΣΚΑΙ για τις μεταλλάξεις, αλλά και τον εμβολιασμό των παιδιών.

Τα δεδομένα για εμβόλια στα παιδιά

Σχετικά με τους εμβολιασμούς σε μικρότερες ηλικίες, ο κος Ζαούτης ανέφερε πως με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η και η έχουν ήδη ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους σε εφήβους πλησιάζει το 100%.

Αυτή την στιγμή τρέχουν μελέτες για όλα τα παιδιά μικρότερων ηλικιών (από 6 μηνών έως 2 ετών κι από 5 έως 11), πρόσθεσε ο καθηγητής συνοψίζοντας πως εξ όσων γνωρίζουμε αποτελέσματα για τις συγκεκριμένες μελέτες θα υπάρχουν από τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Ζαούτης επεσήμανε πως στην Αμερική υπάρχει ήδη οδηγία παιδιών όλων των ηλικιών, όταν έχουμε που έχουν εγκριθεί .

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας το ζήτημα της επιδημιολογικής καταστάσεις στην χώρα μας ο καθηγητής Σουρβίνος υπογράμμισε πως διαφαίνεται μια σταθερή καθοδική πορεία των δεικτών σε ό, τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων εντούτοις παρατηρείται πως αυτή η πορεία είναι αργή με αυτό να οφείλεται σε διάφορες παραμέτρους.

«Θεωρούμε σύμφωνα με τα μοντέλα που έχουμε δει ό,τι προς τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε φτάσει σε ένα ημερήσιο αριθμό περίπου 1000 κρουσμάτων γύρω στα μέσα Ιουνίου» είπε.

«Όλα αυτά είναι εξάρτηση των δικών μας συμπεριφορών. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που θέλουμε για να χαρακτηριστεί  η χώρα μας πράσινη, χρειάζεται προσπάθεια όλων μας» επεσήμανε ο κος Σουρβίνος υπενθυμίζοντας την σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον

«Σε ό, τι αφορά την θετικότητα των τεστ είμαστε ήδη  σε πράσινο επίπεδο όμως χρειάζεται μείωση κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια», κατέληξε.