Δείτε τι λέει ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Απάντησε σε ένα διαχρονικό ερώτημα στο πλαίσιο της εκστρατείας αντισεισμικής ενημέρωσης.

Πιο αναλυτικά, μίλησε για τα ρήγματα που , βάσει δονήσεων που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν, στις συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Όπως υπογράμμισε, αποτελεί ένα ερωτήματα που τίθενται συχνά και έτσι, «στο πλαίσιο της εκστρατείας αντισεισμικής ενημέρωσης που κάνουμε από χρόνια, απαντώ, πάντα με ελεγμένα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων περίπου 120 ετών», έγραψε αρχικά. «Υπάρχουν κι άλλα ενεργά ρήγματα, όμως, δεν διαθέτουμε στοιχεία για το πότε ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν», ολοκλήρωσε.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«Ποια σεισμικά ρήγματα απειλούν την Αττική; Πολλοί ρωτούν. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αντισεισμικής ενημέρωσης που κάνουμε από χρόνια, απαντώ, πάντα με ελεγμένα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων περίπου 120 ετών.

Ρήγμα Ωρωπού, σεισμός 20/07/1938, πολλές βλάβες, πολλά θύματα.
Ρήγματα Αλκυονίδων – Σχίνου – Καπαρελίου, σεισμοί 24/02, 25/02 και 04/03 του 1981. Πολλές βλάβες και θύματα στην επικεντρική περιοχή, σημαντικές βλάβες στην Αττική.
Ρήγμα Φυλής, Πάρνηθα, σεισμός 07/09/1999, πολλές βλάβες, πολλά θύματα στα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Υπάρχουν και άλλα ενεργά ρήγματα αλλά δεν διαθέτουμε στοιχεία για το πότε ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ