Ψηφίζεται ο αντικαπνιστικός νόμος – Πού απαγορεύεται το κάπνισμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/10/2019 - 10:37 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Στην άκαπνη εποχή μπαίνει η χώρα μας από αυτή την εβδομάδα – Σήμερα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, από την Ολομέλεια της Βουλή.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη εκφραστεί θετικά υπέρ των συγκεκριμένων διατάξεων, με τις οποίες σβήνει οριστικά το στους δημόσιους χώρους και, παράλληλα, κλειδώνουν τα «παραθυράκια» που επέτρεπαν το «ντουμάνι».

 

Τομή, μάλιστα, στο νέο νόμο αποτελεί η απαγόρευση του καπνίσματος και στους ανοιχτούς, δημόσιους χώρους όπου συναθροίζονται παιδιά, καθώς και σε οχήματα όταν επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών.

Τα σχέδια του προσκρούουν, ωστόσο, στις αντιδράσεις των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι αρνούνται να επιφορτιστούν με την ευθύνη επιβολής του νόμου, αλλά και των καταστηματαρχών.

Η Αριστοτέλους, πάντως, αισιοδοξεί για την εφαρμογή του νόμου, αφού εκτός της εντατικοποίησης των ελέγχων και της αυστηροποίησης των απαγορεύσεων και των προστίμων, ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει την ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών για τους παραβάτες του νόμου και την επιστράτευση εμβληματικών προσωπικοτήτων – όπως ο Γ. Αντετοκούμπο – για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και κυρίως των νέων.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso