Προσοχή σε απάτες με το μάρκετ πας. Σε καθημερινή βάση  οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ρόδου δέχονται τουλάχιστον μια καταγγελία , με δράστες επιτήδειους οι οποίοι παριστάνουν τους λογιστές και «παγιδεύουν» τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ένας 44χρονος και μια 46χρονη από την Αλβανία που ζουν στο νησί κατήγγειλαν στην Ασφάλεια ότι ο άνδρας δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο οποίος συστήθηκε ως λογιστής, και του ζήτησε τα στοιχεία και τον κωδικό ΡΙΝ της κάρτας του για να το καταθέσει.

Μάλιστα, έπεισε τον 44χρονο ότι και η σύντροφός του μπορούσε να λάβει το Market Pass κι έτσι εκείνος του έδωσε και τα στοιχεία της δικής της κάρτας που είναι συνδεδεμένη με ξεχωριστό λογαριασμό!

Έχοντας τα στοιχεία και των δυο καρτών, ο απατεώνας που αναζητείται πλέον από τους αστυνομικούς μετέφερε πρώτα 385 ευρώ από τον λογαριασμό της συζύγου του προς τον λογαριασμό του 44χρονου και, στη συνέχεια, μετέφερε από τον δικό του σε άλλους λογαριασμούς τα ποσά των 390 και 550 ευρώ.