Εντός των επομένων ημερών και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να πιστωθεί η επόμενη δόση, της , σε περίπου 110.000 δικαιούχους.


Οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας πραγματοποιούν τους τελευταίους ελέγχους για τους δικαιούχους στους οποίους θα πιστωθεί στην Κάρτα Αλληλεγγύης το ποσό που τους αναλογεί. Παράλληλα, στους 30 Δήμους που πραγματοποιήθηκε η πιλοτική εφαρμογή του () κατά το β’ εξάμηνο της περασμένης χρονιάς, θα δοθεί άλλη μια δόση από την οικονομική ενίσχυση που αναλογούσε στους περίπου 35.000 δικαιούχους.

Συνολικά, οι υπηρεσίες πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, αναζητούν περίπου 15 εκατ. ευρώ για να πραγματοποιήσουν τις αντίστοιχες πληρωμές. Απομένει να καθοριστεί η επιλογή του κονδυλίου εκείνου από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τον οποίο θα γίνει η εκταμίευση του παραπάνω ποσού.

Σημειώνεται ότι, η παράταση που δόθηκε στην καταβολή της και της δόσης του στους 30 δήμους της πιλοτικής εφαρμογής τους, κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην καθολική εφαρμογή του προγράμματος.