Σήμερα οι πληρωμές σε 80.000 εργαζόμενους για το επίδομα 100 ευρώ. Μέχρι και το απόγευμα αναμένεται να έχουν φανεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων .
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ειδοποίηση για την πληρωμή αποστέλλεται με email.
Ειδικότερα, σήμεερα ξεκινάει η καταβολή της αποζημίωσης των 100 ευρώ στους λογαριασμούς των 80.000 υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Αφορούσε στην επιμόρφωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μέσω ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, διάρκειας 3 ωρών.
Η θεματολογία περιλάμβανε ζητήματα φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής/εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, σωματικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικού προσανατολισμού.
Διαβάστε ακόμα Επιδόματα: ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τις αυξήσεις

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Διαφορετικότητας και Καταπολέμηση των Διακρίσεων» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής είχαν στελέχη και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που διαθέτουν ενεργό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) σε τραπεζικό ίδρυμα της ημεδαπής και εγγραφή στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ως ενεργού υπαλλήλου κατά τον χρόνο της αίτησης.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 100 ευρώ.
Διαβάστε επίσης ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΣΟΚ για τα επιδόματα: Τι δείχνουν για τους δικαιούχους
Έρχονται νέοι δικαιούχοι
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται δεύτερος γύρος στο επιμορφωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.