: Η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των rapid test στα οποία υποβλήθηκαν όσοι βρέθηκαν θετικοί σε τεστ αυτοδιάγνωσης με αφορμή το άνοιγμα των .

Ξεκίνησε η διαδικασία εντοπισμού του των εργαζομένων

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τα self test «9 στα 10 που είχαν δηλωθεί θετικά επιβεβαιώνονται από τα »

«Αποδεικνύεται έτσι ότι είναι μέτρο που βοηθάει στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών και την μείωση της διασποράς της πανδημίας» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη η οποία έκανε λόγο για θετική ανταπόκριση των πολιτών με το άνοιγμα των σχολείων.

Ανακοίνωσε, δε, ότι «μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε διάθεση self test σε εργαζομένους που έχουν επαφή με τον πολίτη».

«Σε αυτή την φάση μιλάμε για το λιανεμπόριο, την εστίαση που είναι σε delivery, τις μεταφορές και τη δικαιοσύνη» εξειδίκευσε η κυρία Πελώνη.

Όπως είπε, μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία εντοπισμού του ΑΜΚΑ των εργαζομένων αυτών των κατηγοριών προκειμένου στη συνέχεια να μπορούν να προμηθευθούν δωρεάν από τα φαρμακεία.

Ωστόσο η κυρία Πελώνη τόνισε εκ νέου ότι «ακόμα και αν είμαστε αρνητικοί στα test δεν εφησυχάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων».

Όσον αφορά την για το και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία τα self test η κυβερνητική εκπρόσωπος αφού χαρακτήρισε «οδηγό» ό,τι συμβαίνει στα σχολεία, είπε ότι «δεν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι οριστικό, θα το πούμε όταν έρθει η ώρα. Θα το δούμε και αυτό όταν έρθει η ώρα του για το αν εργαλείο θα είναι τα self test».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία έγιναν σε μαθητές 160.100 από τα οποία εντοπίστηκαν τα 159.741 ήταν αρνητικά και τα 359 θετικά, ενώ στο προσωπικό έγιναν 84.993 self-test και βρέθηκαν 84.739 αρνητικά και 254 θετικά.