Ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων για το θα κάνει την Παρασκευή, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά για να αποφευχθεί η μετακίνηση εκτός νομού για όσους δεν προβλέπεται.

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Την Παρασκευή θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων για το Πάσχα την περιγραφή των οποίων έκανε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το διάγγελμά του με την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού να βρίσκεται στο επίκεντρο. Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας .

Το πλάνο για την περίοδο του Πάσχα προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους παντού για την αποτροπή άσκοπων .

Όπως διαμηνύεται θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση εικονικής κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης και ψευδής δήλωσης. Παράλληλα θα υπάρξουν και έλεγχοι εκ των υστέρων για να διαπιστωθεί αν κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα και .

Τη Μεγάλη Δευτέρα, δε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το άνοιγμα της εστίασης με το θέμα να τίθεται επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος της οποίας υπήρξαν ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις σε εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη στις 15 Μαΐου γίνεται η έναρξη της τουριστικής περιόδου και μαζί θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Παράλληλα, θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Επιπλέον με το άνοιγμα της εστίασης στις 3/5, οι μετακινήσεις επιτρέπονται ως τις 11 το βράδυ. Από εκείνη την ώρα θα ισχύει η , διευρύνοντας κατά δύο ώρες τον υπάρχουν περιορισμό.

Πάσχα- Ανάσταση 2021: Τα μέτρα που θα ισχύσουν στους ναούς

Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα: Με πόσα άτομα ο οβελίας, ωράρια μετακίνησης

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει στο ωράριο και από πότε