Παιδίατρος: Έξαρση του κορονοϊού σε μικρές ηλικίες – Τι πρέπει να κάνουν όσοι νοσούν

Παιδίατρος: Έξαρση του κορονοϊού σε μικρές ηλικίες – Τι πρέπει να κάνουν όσοι νοσούν

: Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», τόνισε ότι υπάρχει έξαρση της νόσου σε χαμηλότερες ηλικίες.

Είπε πως αυτή τη στιγμή ο ίδιος γνωρίζει περί τις 10 περιπτώσεις παιδιών τα οποία είναι νεογέννητα -έως ενός μηνός, με . Επιπλέον γυναίκα που γεννά σε 3 ημέρες τον ενημέρωσε ότι κόλλησε κορονοϊό και τελικά θα γεννήσει σε νοσοκομείο Covid αντί για το μαιευτήριο που είχε επιλέξει.

«Αυτό το παιδί θα γεννηθεί με . Αν δεν περάσει καθέτως όπως λέμε, όταν θα το πάρει αγκαλιά η μητέρα του για να το θηλάσει θα μολυνθεί», εξήγησε ο κ. Ανδρέου και επεσήμανε πως σύμφωνα με το αμερικανικό CDC στα 10.000 νεαρά άτομα τα τέσσερα καταλήγουν.

Ο παιδίατρος συμβούλευσε ότι πρέπει έγκαιρα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων να ζητούν οι ασθενείς βοήθεια εξηγώντας τις πέντε φάσεις της νόσου.

Η πρώτη είναι η ασυμπτωματική, η δεύτερη η ήπια, με κάποιες μυαλγίες και πυρετό, στην τρίτη ξεκινά η προσβολή οργάνων, δηλαδή πνευμονία, η τέταρτη είναι σοβαρή απαιτεί αναπνευστική βοήθεια και η κρίσιμη, το στάδιο όπου ο ασθενείς ουσιαστικά μπορεί να καταλήξει.

Συμβούλευσε τους ασθενείς να μην καθυστερούν να μεταβαίνουν στις δομές υγείας το έκτο 24ωρο συμπτωμάτων γιατί ο κόσμος λέει «θα μου περάσει» και η νοσηλεία του ξεκινά την όγδοη ή την δέκατη ημέρα.

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Πόση είναι η ανοσία στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Θα είναι δύσκολη εβδομάδα

Πέθανε το βρέφος με κορονοϊό – Το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !