:  Σε ό,τι αφορά το , ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι δύσκολα θα επιτραπούν μετακινήσεις και συναθροίσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα κάνω Πάσχα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου».

Για το ποσοστό ανοσίας στον κορονοϊό στην Ελλάδα, την άποψή του για την παράταση του και την πρότασή για εμβολιασμό επαγγελματικών ομάδων μίλησε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «από την αρχή της πανδημίας έχει νοσήσει από κορονοϊό το 6% του πληθυσμού παράγοντας και αντισώματα, ενώ μαζί με την πρόοδο των εμβολιασμών η ανοσία του πληθυσμού έχει φτάσει στο 9%».

Eρωτηθείς στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 16 Μαρτίου ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ απάντησε ότι «αντικειμενικά θα είναι πολύ δύσκολο να πεις «ανοίγω» στις 16 Μαρτίου, οι αριθμοί είναι τέτοιοι που δεν το επιτρέπουν, οι αριθμοί δείχνουν ότι πηγαίνουμε για παράταση των μέτρων».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της επίταξης ιδιωτικών κλινικών καθώς όπως είπε «τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν» αν και το υπουργείο Υγείας κάνει κινήσεις για εκτόνωση της κατάστασης.

«Αν χρειαστεί να γίνει και επίταξη ιδιωτικών κλινικών, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι σε συνθήκες πολέμου που βρισκόμαστε δεν τίθενται τέτοια θέματα, εγώ θα την έκανα. Ακόμη, είναι αμαρτία να έχουμε ράντζα στα νοσοκομεία το 2021, αλλά…» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι «με τους ρυθμούς που κινούμαστε, μπορεί να επιτευχθεί τον Νοέμβριο. Το ζήτημα είναι να περιορίσουμε την ταχύτητα διασποράς του κορονοϊού και αυτό μπορεί να γίνει νωρίτερα».

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι δύσκολα θα επιτραπούν μετακινήσεις και συναθροίσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα κάνω Πάσχα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα ορισμένων επαγγελματικών ομάδων, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «αυτήν την περίοδο κάνουμε μια μελέτη, την οποία θα υποβάλλουμε και στον Πρωθυπουργό, για την απόδοση που θα έχει κάτι τέτοιο».

«Εμποροϋπάλληλοι, τουρισμός, καταλύματα, εκπαιδευτικοί είναι τέτοιες κατηγορίες, που μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον θελήσουν, ώστε να ανοίξουν μετά οι συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμπλοκή σε αυτό το σενάριο είναι γύρω στο 1 εκατομμύριο και έχουμε υπολογίσει μια μείωση κατά 70.000 των κρουσμάτων κορονοϊού» διευκρίνισε ο κ. Σαρηγιάννης.