Εξετάζεται το αίτημα της Ελλάδας για παροχή οικονομικής και τεχνικής βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα. Όπως και μελετάται αν υπάρχουν άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ικανοποίησή του.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετά το σχέδιο ύψους 3 δισ. ευρώ που παρουσίασε και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στους δανειστές για τη δημιουργία 300.000- 450.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το μείζον ζήτημα της ανεργίας, στην οποία η χώρα μας είναι «πρωταθλήτρια» στην Ε.Ε. με 23%.

Ο εκπρόσωπος, αρνήθηκε να μιλήσει για το ακριβές ποσό που ζητά η ελληνική πλευρά ή εάν υπάρχουν κι άλλα κοινωνικά προγράμματα που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει η Τράπεζα. Σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η Αθήνα «ζητά ένα σημαντικό οικονομικό πακέτο» που θα αφορά σε «κάποιες από τις άμεσες ανάγκες των Ελλήνων πολιτών».

Η βοήθεια που έχει ζητήσει η Ελλάδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, αφορά στην καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των αδύναμων στρωμάτων.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση για το αν θα δοθούν δάνεια στην Ελλάδα θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά το πότε θα εξεταστεί σε αυτό το επίπεδο το ελληνικό αίτημα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ