ΟΑΕΔ: Έρχονται 15.000 νέες προσλήψεις – Ποιούς αφορά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/02/2021 - 10:25 | Author: Newsroom Ipaidia

: Τουλάχιστον  θα γίνουν μέχρι το Πάσχα, από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Δείτε στο ipaidia.gr ποιά θα είναι τα προγράμματα αυτά αλλά και ποιούς θα αφορούν.

: Αναλυτικά τα προγράμματα

Οι νέες δράσεις που πρόκειται να δημοσιευθούν μέχρι το Πάσχα, θα αφορούν την επιδότηση της απασχόλησης καθώς και την υλοποίηση ενός νέου και βελτιωμένου προγράμματος επιχειρηματικότητας.

Δύο ακόµα δράσεις απασχόλησης µε 12.000 επιπλέον επιδοτούµενες θέσεις

Ένα βελτιωµένο για 3.000 ανέργους, µε έµφαση στην ψηφιακή οικονοµία και στις γυναίκες

Σε πλήρη εξέλιξη οι αιτήσεις για από τον ΟΑΕΔ

Άνεργοι αλλά και επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν άμεσα μέσα από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε , η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

 • 473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
 • 568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
 • 615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους
 • 710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμή αναστολών Δεκεμβρίου - Ημερομηνία

ΟΑΕΔ: 37.600 ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας σε 7 επιδοτούμενα προγράμματα

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοί πάνε σήμερα «ταμείο»

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα Παιδιού 2021: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και οι πληρωμές

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis.

Μετά την υποβολή της αίτησης εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα προκειμένου η επιχείρηση να επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Η επιχείρηση πρέπει να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη.

Σημειώστε ότι, στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: