ΝΕΟ ΑΣΕΠ: Τι θα ισχύσει για τους πολύτεκνους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/12/2020 - 13:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεδιάσκεψη με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Ελλάδος, συζήτησε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο , καθώς επίσης τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του .

: Τι είπε ο κ. Θεοδωρικάκος για τους πολύτεκνους

Το προεδρείο της ΑΣΠΕ συμφώνησε με την κεντρική επιλογή του νομοσχεδίου για διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού, ώστε να μπαίνουν στο Δημόσιο οι πλέον άξιοι. Αυτό, θα ισχύσει και για τους πολύτεκνους, όπως και για όλες τις ειδικές ομάδες, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. .

Ταυτόχρονα, διευκρινίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, ότι διατηρούνται, ως έχουν, οι ειδικές ποσοστώσεις για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμΕΑ και συγγενείς ΑμΕΑ.

Τι αλλάζει στις -Μητσοτάκης: Εμβληματική μεταρρύθμιση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για εμβληματική μεταρρύθμιση και ανέφερε ότι θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί το 2021 και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στη διαβούλευση, για τις θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ το νομοσχέδιο προβλέπει την επιλογή του προσωπικού του δημόσιου τομέα μέσω γραπτού διαγωνισμού στα πρότυπα των .

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει α) εξέταση γνώσεων με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή με ανάπτυξη κειμένου ή με συνδυασμό των δύο καθώς και β) δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Σημειώνεται πως η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται απόψε και σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

ΑΣΕΠ: Πώς θα αντλούνται τα δημοτολογικά στοιχεία των υποψηφίων -Όλες οι αλλαγές

ΑΣΕΠ: Έρχονται ΝΕΕΣ προσλήψεις-Δείτε σε ποιό Υπουργείο

ΑΣΕΠ: Έρχονται 521 ΝΕΕΣ προσλήψεις «εξπρές» - Δείτε πού

ΑΣΕΠ προσλήψεις: ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας

ΝΕΟ ΑΣΕΠ: Τι αλλαγές φέρνει και πότε έρχεται  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: