: Επιπλέον 3.000 αναπληρωτές αναμένεται να προσληφθούν για να καλύψουν τα κενά στην εκπαίδευση, ενώ στο έντονες είναι οι συζητήσεις για πιθανότητα νέων μόνιμων διορισμών.

Ελπίδα Οικονομίδη-

Νέος γύρος προσλήψεων αναπληρωτών αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ακόμα και σήμερα, με 3.000 προσλήψεις που είχε εξαγγείλει η πολιτική ηγεσία πριν μερικές μέρες.

Σημειώνεται  ότι ήδη έγιναν πριν περίπου δύο εβδομάδες, με τα κενά να παραμένουν ακόμα αρκετά στην εκπαίδευση.

Οι ξαφνικές  πριν μερικές εβδομάδες που αιφνιδίασαν γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και οι πιέσεις που υπήρξαν από τοπικούς παράγοντες προς το Υπουργείο Παιδείας για να μην προχωρήσει η υποβάθμιση σχολείων ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές, οδήγησαν στην ανακοίνωση 5.000 προσλήψεων νέων αναπληρωτών στην εκπαίδευση σε δύο φάσεις, μία που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες με 2.500 αναπληρωτές και μία που αναμένεται με 3.000 ακόμα αναπληρωτές.

Τα κενά, δύο  μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν ακόμα και σε βασικά μαθήματα και με το νέο κύμα προσλήψεων η πολιτική ηγεσία προσβλέπει να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Προσλήψεις για διδασκαλία ειδικών μαθημάτων

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκκινήσει και η ενισχυτική διδασκαλία για τα ειδικά μαθήματα στην Γ’ Λυκείου.

Η πολιτική ηγεσία θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος της διδασκαλίας από μόνιμους εκπαιδευτικούς που δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους στις σχολικές μονάδες, όμως προβλέπεται όπου καταγραφούν κενά, αυτά να καλυφθούν από προσλήψεις μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Πρόκειται για τα μαθήματα:

  • Ελεύθερο Σχέδιο
  • Γραμμικό Σχέδιο
  • Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση
  • Γαλλικά
  • Γερμανικά
  • Ιταλικά
  • Ισπανικά

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μόνιμους

Έντονες είναι οι συζητήσεις στο Υπουργείο Παιδείας για πιθανότητα νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση. Η πολιτική ηγεσία επιβεβαιώνει στο iPaidia.gr την πρόθεση για επιπλέον στελέχωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, υπογραμμίζει όμως ότι ακόμα βρίσκεται σε στάδιο μελέτης και δεν μπορεί να δοθεί καμία εξαγγελία με βεβαιότητα.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr είναι, εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες, να γίνουν διορισμοί στην Παιδεία, όχι μόνο σε διοικητικό προσωπικό αλλά και σε εκπαιδευτικούς.

Πάντως, ο αριθμός διορισμών δεν προβλέπεται να είναι υψηλός, αλλά στόχο έχει να καλύψει που δεν κατάφεραν να καλύψουν οι πρόσφατοι 11.700 μόνιμοι που έγιναν φέτος.

Επιπλέον, οποιαδήποτε ενίσχυση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, εφόσον αποφασισθεί θα αφορά την επόμενη σχολική χρονιά.