Τι αναμένεται μετά από τις κρίσιμες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών – Με φόντο τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου που έχουν βάλει πλώρη για τα 100 δολάρια, υπάρχει έντονος .

Σύμφωνα με το iefimerida, το σενάριο της επιδότησης στην αντλία, όπως είχε συμβεί πέρσι, δεν εξετάζεται επί του παρόντος, καθώς πέρα από το δημοσιονομικό κόστος, πέρσι υπήρχε η ανάγκη να ενισχυθεί η κατανάλωση πετρελαίου αντί του φυσικού αερίου.

Για φέτος, το, αλλά με μια σημαντική διαφορά, που τη «φωτογράφισε» ο Πρωθυπουργός: την ενίσχυση των οικογενειών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσαύξηση λόγω παιδιών ανεβαίνει στις 5.000 ευρώ, από 3.000 ευρώ σήμερα. Έτσι, για μια 4μελή οικογένεια, το εισοδηματικό όριο που πέρσι είχε τεθεί στις 30.000 ευρώ, φέτος ανεβαίνει στις 34.000 ευρώ, καλύπτοντας περισσότερες οικογένειες. Το κονδύλι για επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται φέτος στα 230 εκατ. ευρώ.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί και στο πεδίο του ηλεκτρικού ρεύματος. Πέρα από την ενισχυμένη επιδότηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου (ΚΟΤ), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται και ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες.