Στη Νίκαια, τέσσερις άγνωστοι πλησίασν δύο 15χρονους, που βρίσκονταν στην οδό Παπαφλέσσα και αφού τους επιτέθηκαν ακι τους τραυμάτισαν με μαχαίρι τους άρπαξαν τα κινητά τηλέφωνά τους.

Αναλυτικότερα, οι δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κύπρου στην Ηλιούπολη, όπου πέντε δράστες πλησίασαν έναν 15χρονο και αφού τον απείλησαν με μαχαίρι του άρπαξα το κινητό και εξαφανίστηκαν.

Το βράδυ του Σαββάτου, εξάλλου στην Κηφισιά δύο παιδιά ηλικίας 15 και 14 ετών χτύπησαν έναν 12χρονο, τον οποίο πρώτα απείλησαν. Οι δύο ανήλικοι μάλιστα ανάγκασαν τον 12χρονο να βρίσει χυδαία τον εαυτό του και βιντεοσκοπούσαν με τα τηλέφωνά τους τις πράξεις τους.

Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς, που τους εντόπισαν έπειτα από καταγγελία, στην Κηφισιά και πλέον αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο ημεδαποί, 15 και 14 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, περί όπλων και για μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προσέγγισαν δύο ημεδαπούς, 14 και 12 ετών, στην περιοχή της Κηφισιάς, τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο και με την απειλή αιχμηρού και μεταλλικού αντικειμένου περιόρισαν τον 12χρονο και τον ανάγκασαν να πει υβριστικές για τον ίδιο φράσεις, προβαίνοντας παράλληλα σε βιντεοσκόπηση μέσω κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια τον χτύπησαν με λακτίσματα και γροθιά στα πλευρά και στο κεφάλι».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ