«Η Ελλάδα τιμά και προασπίζεται τα νησιά της που είναι αναπόσπαστο τμήμα της. Κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητεί και να τα επιβουλεύεται. Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα να τα προασπίσει, πάντα σε κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας, διεκδικώντας τη στήριξη της παγκόσμιας κοινότητας, ειδικά όταν έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας».

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Επιπλέον, επισήμανε ότι «η καλύτερη ασπίδα για τα νησιά είναι η τοπική τους ανάπτυξη», χρειάζεται, είπε, «μια στοχευμένη πολιτική» και πρόσθεσε: «Όλοι μαζί με αίσθηση ενότητας πρέπει να κάνουμε πράξη τη ρήτρα νησιωτικότητας, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα των μικρών νησιών που υψώνουν ψηλά τη σημαία».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε ακόμα για μια έντιμη και σοβαρή πολιτική που χρειάζεται η νησιωτική Ελλάδα για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, που θα βλέπει -όπως είπε- ανθρώπινα το πρόβλημα και τις συνέπειές του.

Ο κ. Μητσότακης υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση των Δωδεκανήσων είναι παράδειγμα για όλους και πρόσθεσε: «H ιστορία μας έχει διδάξει πως τίποτα δεν σου χαρίζουν ακόμα και αν έχεις δίκαιο. Η απελευθέρωση της Δωδεκανήσου μας έχει διδάξει ότι χρειάζεται σοβαρή και επίπονη προσπάθεια και εξασφάλιση ισχυρής στήριξης. Η στήριξη της διεθνούς της κοινότητας δεν ήταν ούτε αυτονόητη ούτε δεδομένη.

Γι αυτό και είναι ανάγκη να γνωρίζουμε πάντα πού βρίσκεται η Ελλάδα στην διεθνή σκακιέρα. Κι αυτό που μας διδάσκει τελικά η ιστορία, είναι ότι η επιτυχία δεν βασίζεται σε ανούσιους παλληκαρισμούς ή εύκολους τυχοδιωκτισμούς. Βασίζεται στη σκληρή συστηματική προσπάθεια και στο να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή ήταν η βάση των μεγάλων πολιτικών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτό οφείλουμε να δείχνουμε και σήμερα σε κάθε τομέα της πολιτικής μας».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ