: Πληρώνονται σήμερα 19 Μαρτίου οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες που είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 10 Μαρτίου για τα που αφορούν τον Ιανουάριο.

Ποιοι θα σήμερα

Το υπουργείο Οικονομικών θα εκταμιεύσει τις αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες που είτε δεν εισέπραξαν καθόλου τα του περασμένου Ιανουαρίου είτε τα εισέπραξαν μειωμένα κατά 40%.

Συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες που είχαν υποβάλει έως τις 10 Μαρτίου δηλώσεις Covid για τα απωλεσθέντα Ιανουαρίου, εφόσον οι δηλώσεις τους θα έχουν εκκαθαριστεί χωρίς πρόβλημα. Παράλληλα θα πληρωθούν και οι ουρές των αποζημιώσεων που αφορούν στα «κουρέματα» του Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες στις υποβληθείσες δηλώσεις των οποίων θα έχουν εντοπιστεί λάθη αλλά τελικά θα έχουν διορθωθεί θα πληρωθούν μετά τις 30 Μαρτίου.

Στη τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία πληρωμής των ιδιοκτητών που τα τους «κουρεύτηκαν» εξαιτίας των έκτακτων οικονομικών μέτρων για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες που τον Ιανουάριο δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο ή το ενοίκιο του καταβλήθηκε μειωμένο κατά 40%.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό έως τις 19 Μαρτίου αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων που είχαν υποβάλει δηλώσεις Covid έως τις 10 Μαρτίου για τα ενοίκια που αφορούν τον Ιανουάριο, εφόσον οι δηλώσεις τους θα έχουν εκκαθαριστεί χωρίς πρόβλημα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποζημιωθούν και όσοι ιδιοκτήτες εξαιτίας λαθών ή παραλείψεων καθυστέρησε η εκκαθάριση των αιτήσεων του που αφορούν την αποζημίωση των ενοικίων Δεκεμβρίου.