Μεγαλύτερη επιδότηση  – Πώς θα τη λάβετε – Οι προϋποθέσεις αναλυτικά στο

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η φοροτεχνικός, Φιλοθέη Μακριδάκη ανέφερε ότι «Για να μπορέσετε να λάβετε το, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το κινητό σας έχει τη δυνατότητα NFC (Νear Field Communication)

Τι είναι, όμως, αυτή η τεχνολογία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ; Το NFC (Near Field Communication) είναι η τεχνολογία που εφαρμόζεται κυρίως πάνω στα smartphone και δίνει τη δυνατότητα στο κινητό να έχει ασύρματη επικοινωνία με άλλες συσκευές ή εξαρτήματα σε πολύ μικρή απόσταση.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία που κάνει δυνατή τη χρήση του κινητού τηλεφώνου για πληρωμές χρησιμοποιείται και για τη λειτουργία των ψηφιακών πορτοφολιών που κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στην ελληνική αγορά, με όλες τις τράπεζες να δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει την εφαρμογή της τράπεζάς του και να δηλώσει τα στοιχεία της κάρτας.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία του NFC

«Το NFC, που λειτουργεί όπως και το bluetooth, είναι μία τεχνολογία επικοινωνίας μεταξύ συσκευών σε πολύ μικρή απόσταση (μερικών εκατοστών). Η τεχνολογία αυτή ενδείκνυται για περιπτώσεις που θέλουμε γρήγορη και εύκολη ανταλλαγή δεδομένων, με τρόπο που να μειώνει τον κίνδυνο ακούσιας ανταλλαγής.

Μία από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές του NFC είναι οι ψηφιακές συναλλαγές με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών (digital wallets) μέσω έξυπνων κινητών (smartphones) ή φορητών συσκευών (wearables) όπως τα έξυπνα ρολόγια (smartwatches)», σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσαρμπόπουλο, Chief Digital Officer της Alpha Bank.

Άμεση διασύνδεση συσκευών

Οι πληρωμές των οικονομικών ενισχύσεων της κυβέρνησης (Market Pass, Fuel Pass κ.ά) μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας καθώς και οι συναλλαγές μέσω ψηφιακού πορτοφολιού αναμένεται να σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο εγγύς μέλλον λόγω της ευκολίας και της ασφάλειας που παρέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι συναλλαγές που γίνονται με αυτό τον τρόπο δεν απαιτούν από τον χρήστη να πληκτρολογήσει κωδικό ασφαλείας στο σημείο της συναλλαγής, καθώς η επιβεβαίωση της γνησιότητας της συναλλαγής γίνεται άμεσα με τη χρήση των βιομετρικών στοιχείων (αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου).

Επίσης, το smartphone έχει πλέον γίνει ένα μέσο που φυλάσσει με ασφαλή τρόπο αρκετά από τα προσωπικά μας δεδομένα (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, στοιχεία καρτών, εισιτήρια, κ.λπ.) με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται κάρτες ή έγγραφα ταυτοπροσωπίας.

Πώς προστατευόμαστε από NFC Hacking

Ο καλύτερος τρόπος για να διαφυλάξουμε τα χρήματά μας που βρίσκονται στο ψηφιακό πορτοφόλι από επίδοξους hacker είναι να απενεργοποιούμε την επιλογή NFC από το κινητό μετά από κάθε συναλλαγή μας.

Ενεργοποιούμε την υπηρεσία μόνο κι εφόσον πρέπει να πραγματοποιήσουμε διασύνδεση στιγμιαία. Πριν την διασύνδεση ενεργοποιείται το NFC, γίνεται η διασύνδεση και μετά αμέσως απενεργοποιείται.