: Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποκάλυψε πώς πήραν και υγειονομικοί πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας.

Τι είπε ο υπουργός υγείας

Μιλώντας επί της τροπολογίας με τις κυρώσεις και την αυστηροποίηση του πλαισίου για τους ο κ. Πλεύρης είπε ότι στον Παλαμά Καρδίτσας ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ και προκύπτει ότι μια  υπάλληλος συμμετείχε σε εικονικούς εμβολιασμούς.

«Δυστυχώς προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Ενημέρωσα τον διοικητή της ΥΠΕ ο οποίος θα λάβει άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα.Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση» είπε.

Ο κ. Πλεύρης μάλιστα διαβεβαίωσε ότι μαζί με τα πλαστά θα ελεγχθούν και όλες οι ύποπτες δηλώσεις νόσησης καθώς εφεξής τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και οι πλαστές δηλώσεις νόσησης.

«Λυπούμαστε να βγάζουμε υγειονομικούς σε αναστολή αλλά είναι πράξη μεγίστης απαξίας να εκδίδεις πλαστό . Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη. Θα υπάρξουν δυνατότητες δεύτερης ευκαιρίας, αλλά θα είμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε πράξη πάει να δυναμιτίσει το σύστημα» είπε.

Ο κ. Πλεύρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον χθεσινό εμβολιασμό του κ. Πολάκη υπαινισσόμενος ότι το έκανε την ίδια ημέρα με την τροπολογία κυρώσεων σε ιδιώτες ανεμβολίαστους ιατρούς. «Χαιρετίζουμε τους ιδιώτες ιατρούς και βουλευτές μεταξύ αυτών που φωτογραφήθηκαν χθες να εμβολιάζονται επειδή ήξεραν ότι έρχεται σήμερα η τροπολογία των κυρώσεων. Βάζουμε στην πρώτη θέση τη δημόσια υγεία» είπε.