: Ανακοινώσεις έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων , σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν για απαγόρευση κυκλοφορίας, Πάσχα, μετακινήσεις και εστίαση.

Τι ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς

Αλλαγές στις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

«Το και φέτος θα είναι διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια ανέφερε τα μέτρα, ξεκινώντας από αυτά που θα ισχύουν για τις εκκλησίες. Αναλυτικά:

Για τις ακολουθίες και Πάσχα ισχύει το ένα άτομα ανά 25τ.μ. με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν. Στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία γίνεται ένα άτομο ανά 10τ.μ. με τήρηση κανόνων υγιεινής.
Υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς εντός κι εκτός Ναών. Υποχρεωτικά τα τεστ για ιερείς και προσωπικό Ναών.

Περιφορά επιταφίων στον προαύλιο χώρο, προσκύνημα εκτός του Ναού με τήρηση μέτρων.

Τι αλλάζει στο

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα αρχίζει στις 22:00 το βράδυ και από τη Δευτέρα του Πάσχα στις 23:00 το Βράδυ.

Για την ημέρα του Πάσχα, ανέφερε πως επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι δυο οικογενειών ως εννέα άτομα σε κλειστό χώρο και ως 12 άτομα σε ανοικτό χώρο.

Ποιοι μπορούν να

Σχετικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις ανέφερε πως ως τις 10 Μαΐου απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις. Στην Αττική απαγορεύεται και μετακίνηση σε Αργοσαρωνικό.

Επιτρέπεται μόνο:

  • Από και προς την εργασία με τα απαραίτητα έγγραφα όπως μέχρι τώρα
  • Μετακίνηση προς δημόσια δομή υγείας και με έγγραφο από τη δομή.
  • Εφάπαξ μετάβαση σε τόπο μόνιμης κατοικίας
  • Μετάβαση σε κηδεία με την επίδειξη ληξιαρχικής πράξης θανάτου και άδειας ταφής.
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή σε διάσταση για την επικοινωνία με τέκνα, με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων.

Ανοίγουν mall, εκπτωτικά χωριά και

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου με τα γνωστά μέτρα προφύλαξης και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και τη διενέργεια για τους εργαζόμενους.

Επίσης, ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 24 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν τα mall, εκπτωτικά χωριά και τα κέντρα αισθητικής, ενώ ανέφερε πως και στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη επιτρέπεται πλέον η μέθοδος click in shop.