: Ανοίγουν από Δευτέρα τα μαγαζιά της εστίασης και τα εμπορικά κέντρα. Τα μαγαζιά θα πρέπει να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα.

Πώς θα λειτουργήσει η

Σύμφωνα με  του newmoney, η επανεκκίνηση της θα γίνει χωρίς αποκλεισμούς. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιευτεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα προβλέπει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων που διαθέτουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

Έτσι, στην ΚΥΑ θα περιλαμβάνονται όλοι οι βασικοί ΚΑΔ και όχι εξειδικευμένοι, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά την περασμένη Παρασκευή αφήνοντας εκτός κατηγορίες όπως τα καφέ – μπαρ. Επομένως, το σύνολο των καταστημάτων του κλάδου μπορούν να επαναλειτουργήσουν απ’ τη Δευτέρα του με μόνη προϋπόθεση τη χρησιμοποίηση εξωτερικών χώρων.

Μοναδικές εξαιρέσεις στη γενική ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσουν τα νυχτερινά κέντρα και τα κλαμπς, στα οποία το λουκέτο θα παραμείνει. Σημειώνεται μάλιστα πως στα καταστήματα των οποίων η λειτουργία θα επιτραπεί απ’ τη Δευτέρα του Πάσχα θα απαγορευτεί η μουσική.

Η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά σε πελάτες καθήμενους με βάση τις προδιαγραφές που είχαν ανακοινωθεί ήδη απ’ την περασμένη Παρασκευή. Οι δε πελάτες για να προσέλθουν στο κατάστημα πρέπει να έχουν αποστείλει sms με τον κωδικό 6 στο .

Από τη Δευτέρα του Πάσχα θα μπορούν να επανέλθουν και τα καταστήματα εστίασης στα εμπορικά κέντρα και γενικά τους μεγάλους κλειστούς χώρους. Ωστόσο, θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και . Με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούν καταστήματα σε στοές, στα αεροδρόμια, τους σταθμούς ΚΤΕΛ κοκ.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μπορεί να είναι από τις 05.00 ως τις 22.45, σύμφωνα με την ΚΥΑ. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν την υπηρεσία delivery, με εξαίρεση τη διανομή αλκοολούχων ποτών (μπίρα, κρασί, αποστάγματα) ή cocktail.