: Σήμερα ανοίγουν τα υπαίθρια για παραστάσεις και συναυλίες με , αποστάσεις και πληρότητα 50%. Ακολουθεί το άνοιγμα των τη Δευτέρα 31 Μαΐου ενώ στο «πρόγραμμα» από την αρχή του Ιουνίου είναι και η επανέναρξη των δεξιώσεων των γάμων και των βαπτίσεων με ανώτατο όριο τα 100 άτομα τα οποία ωστόσο έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Οι κανόνες για τα υπαίθρια θέατρα

Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές.
Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50%

Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται διάλειμμα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου. Επίσης δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.

Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.
Η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους, είναι υποχρεωτική.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).
Την ίδια ώρα, μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους τόσο επί, όσο και εκτός σκηνής.
Υποχρεωτική είναι η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σήμερα άλλωστε συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να καταλήξει στο ακριβές πλαίσιο για την επιστροφή των αθλουμένων στα γυμναστήρια αλλά και για το πλαίσιο των δεξιώσεων.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τα γυμναστήρια ισχύουν τα εξής:

δύο υποχρεωτικά για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα
έναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.
ανοιχτά παράθυρα
κλειστό κλιματισμό και κλειστά αποδυτήρια

Γρίφος οι γάμοι και οι βαπτίσεις

Έντονες πάντως είναι οι αντιδράσεις του κλάδου αλλά και όσων ενδιαφέρονται, για τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την τέλεση δεξιώσεων σε γάμους και βαπτίσεις, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Το υπάρχουν πλαίσιο είναι ασφυκτικό αφού ακόμη δεν έχει γίνει σαφές πότε θα αρθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση κάτι που θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα για ένα… κανονικό γλέντι στις δεξιώσεις.

Την ίδια ώρα και το όριο των 100 ατόμων είναι ασφυκτικό, κάτι που έχουν παραδεχθεί όχι μόνο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει εισηγηθεί να ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και για την εστίαση όσον αφορά τα άτομα αλλά και αρκετοί λοιμωξιολόγοι.

Κοντολογίς, ο αντίλογος στα μέτρα λέει πως δεν είναι λογικό να ισχύει ανώτατο όριο 100 ατόμων στις εν λόγω δεξιώσεις όταν δεν ισχύει το ίδιο και για την εστίαση με ένα εστιατόριο να μην έχει κανέναν περιορισμό σε εξωτερικό χώρο.

Ο κλάδος επαναλειτουργεί από την Δευτέρα και οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν σήμερα το κατά πόσο το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα θετικά νέα από την πορεία του εμβολιασμού να δώσουν το πράσινο φως για την χαλάρωση του ασφυκτικού πλαισίου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ