Κτηματολόγιο: Τι θα γίνει με όσους δεν έκαναν αιτήσεις διόρθωσης στον Δήμο Αθηναίων

Κτηματολόγιο: Τι θα γίνει με όσους δεν έκαναν αιτήσεις διόρθωσης στον Δήμο Αθηναίων

Κλείνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου το Γραφείο στο Γαλάτσι για όσους έχουν στον Δήμο Αθηναίων. Από εκεί και στο εξής οι αιτήσεις διόρθωσης θα υποβάλλονται στο Γραφείο Κτηματογράφησης στην οδό Πατησίων 48.

Η διαδικασία της προανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων στον Δήμο Αθηναίων ολοκληρώθηκε, όσοι όμως το αμέλησαν ή δεν πρόλαβαν μπορούν έως και τις 15-20 Ιουλίου να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες. Η ανάδοχος θα πρέπει έως τις 24 Αυγούστου να παραδώσει τη βάση της ανάρτησης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο γι’ αυτό και είναι πρακτικά αδύνατο να ενσωματωθούν στα διορθωμένα στοιχεία δηλώσεις που θα υποβληθούν από τα μέσα Ιουλίου και μετά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ληφθούν υπόψη στην ανάρτηση, στην οποία θα δημοσιοποιηθούν ως έχουν. Όταν όμως πραγματοποιηθεί η ανάρτηση, οι πολίτες θα έχουν εκ νέου τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής και ενστάσεις.

Παράταση

Η Ελληνικό Κτηματολόγιο αποφάσισε και έδωσε παράταση για την υποβολή αίτησης- διόρθωσης- ενστάσεων κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων της ανάρτησης για τους κατοίκους εξωτερικού και το ελληνικό Δημόσιο σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Συγκεκριμένα στους καλλικρατικούς Δήμους Βοΐου και Σερβίων- Βελβεντού, σε 21 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του καλλικρατικού Δήμου Εορδαίας και σε 41 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του Δήμου Κοζάνης. Η νέα προθεσμία είναι έως τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι έως τις 10 Μαρτίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !