: Αυτήν τη στιγμή επιλέξαμε να τελειώνουμε και να προχωρήσουμε τα τακτικά χειρουργεία και να γίνεται διαχωρισμός covid -non covid». «Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις και το υπουργείο τις δέχθηκε», είπε η κ. Παγώνη.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ,

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, αναφερόμενη στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας για αναβολή των χειρουργείων τα οποία δεν κρίνονται επείγοντα προκειμένου το να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πανδημίας, σημείωσε πως «είμαστε γιατροί για όλους, covid και non covid ασθενείς».

Στην συνέχεια έκανε σαφή τη θέση των νοσοκομειακών γιατρών ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε για ένα χειρουργείο γι’ αυτό αναλάβαμε την ευθύνη είπαμε να προχωρήσουν τα τακτικά χειρουργεία και να σταματήσουν οι αναμονές», συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα.

Αυτήν τη στιγμή επιλέξαμε να τελειώνουμε και να προχωρήσουμε τα τακτικά χειρουργεία και να γίνεται διαχωρισμός covid -non covid». «Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις και το υπουργείο τις δέχθηκε», είπε σχετικά.