: Ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με ανάρτηση του στο faceboook έδειξε την πορεία της επιστροφής στην κανονικότητα.

Οι αναρτήσεις του κ. Μαγιορκίνη

Ο καθηγητής, επικαλείται τα στοιχεία από τον Public Health England στα οποία αποτυπώνεται η διαφορά ανάμεσα στις δυνητικές αν δεν είχε γίνει εμβολιασμός και τις πραγματικές νοσηλείες μετά την έναρξη των εμβολιασμών.

«Στο τελευταίο κύμα υπολογίζουν ότι θα είχαν φτάσει τις 1500 νοσηλείες ανά ημέρα χωρίς , αλλά ποτέ δεν ξεπέρασαν τις 250» τονίζει ο Γκίκας Μαγιορκίνης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «τα εμβόλια οδήγησαν σε μαζική αποσυμπίεση του συστήματος υγείας επιτρέποντας την επάνοδο των κοινωνικών δραστηριοτήτων χωρίς την ανάγκη οριζόντιων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Παράλληλα σε δεύτερη ανάρτηση ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας σημειώνει ότι «σε λίγους μήνες απετράπησαν 85.000 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο χάρη στα εμβόλια της Covid-19» προσθέτοντας πως «για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας, μόνο 6 ελληνικές πόλεις έχουν περισσότερο πληθυσμό».

 

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ