: Τα δεν πέφτουν κάτω από τα 3.000, η κυριαρχεί ενώ ο αριθμός των πολιτών δεν δείχνει να αυξάνεται.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών έφτασαν τις 290, αριθμός που ισοδυναμεί με αύξηση 33,03%.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει και για τη μετατόπιση των κορονοϊού από την Αττική στα νησιά τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ενδεικτικό είναι πως στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν την Τετάρτη 818 από τα συνολικά 3.442, κάτι που αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη διασπορά του κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη μέτρησε 319 νέα κρούσματα.

Επιστήμονες και κυβέρνηση παρακολουθούν με ανησυχία τα επιδημιολογικά δεδομένα και μέσα στις επόμενες ήμερες αναμένεται να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και να ανακοινωθούν νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από Σεπτέμβριο για να περιοριστεί το 4ο κύμα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ένα νέο καθολικό lockdown δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, ωστόσο δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν τοπικοί περιορισμοί, όπου κρ9ιθεί απαραίτητο. Όπως δηλαδή γίνεται αυτή τη στιγμή σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά.


Περιορισμοί για ανεμβολίαστους

Περιορισμοί έρχονται από Σεπτέμβρη για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν υπάρχει, αλλά το κυβερνητικό σχέδιο, προβλέπει πρόσβαση σε όλα μόνο για τους εμβολιασμένους και αυστηρότατους περιορισμούς παντού για τους ανεμβολίαστους.