Αποτελέσματα για . Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 35.000.000 ευρώ αφορά σε 300.000 επιταγές, και θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2023.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν σε λίγες μέρες.

Τονίζουμε σε αυτό το σημείο πως, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ),, υποβλήθηκαν 579.580 αιτήσεις για συνολικά 1.068.904 επιταγές.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους:

Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας.

Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Όσον αφορά το θέμα των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα επισημαίνονται τα εξής:

Όσον αφορά στα ακτοπλοϊκά ειστήρια, μπορούν να γίνουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου.

Μπορούν να γίνουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Το πρόγραμμα επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20% ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.