Τι πρέπει να ξέρετε για το νέο πρόγραμμα για άλλη μια κατηγορία πολιτών

Όσα δήλωσε σήμερα ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης () Σπύρος Πρωτοψάλτης στο MEGA.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πρωτοψάλτης στο MEGA θα υπάρξει πρόγραμμα για 25 χιλιάδες συνταξιούχους που μέχρι τώρα δεν συγκαταλέγονταν σε αυτό, ενώ την ίδια στιγμή δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους

Ωστόσο εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πώς θα είναι το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους. Όπως γίνονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου έτσι αντίστοιχα των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη διαδικασία αυτή, η οποία θα είναι και πιο σύντομη γιατί θα είναι και λιγότερα τα άτομα τα οποία θα ωφεληθούν, τόνισε και επανέλαβε ότι θα υπάρξει ένα πρόγραμμα για τους συνταξιούχους.Αυτό είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται σήμερα για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, έως τις 31 Ιουλίου 2022 και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι και εργαζόμενοι αλλά και οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ . Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
Έλαβαν από τον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Με πληροφορίες από  enikonomia