Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνει η πρόσκληση για 5.066 προσλήψεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/04/2018 - 12:55 | Author: Newsroom Ipaidia

: Έως τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του η πρόσκληση για την επιλογή 5.066 ανέργων, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος για την αντιπυρική προστασία.

Με 5.066 εποχικούς υπαλλήλους θα στελεχωθούν τα δασαρχεία σε όλη τη χώρα με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες.Το νέο για την αντιπυρική προστασία των δασών ανακοινώθηκε από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 32 εκατομμύρια ευρω. Επίσης, όπως έγινε γνωστό ότι έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρω από το Πράσινο Ταμείο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των απασχολουμένων και τις λοιπές λειτουργικές ανάγκες του προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση του διάρκειας οκτώ μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για τις θεματικές της εκπαίδευσης των ωφελουμένων από τα δασαρχεία, ενώ η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων) προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανέργων – Δείτε αν το δικαιούστε

Υποχρεώσεις εγγεγραμμένων ανέργων στα Μητρώα ΟΑΕΔ

Loading...


  • europalso

    ideascentral