Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΦΚΑ,, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι δικαιούχοι μίλησε σε συνέντευξη του το πρωί της Τρίτης 29/8 ο υπουργός Εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για τον τρόπο που θα αξιοποιεί ο ΕΦΚΑ τις νέες τεχνολογίες, αλλά και για τον στόχο του υπουργείου να βγαίνουν οι συντάξεις σε ένα μήνα.

«και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που έχει χρεωθεί να του βγάλει τη σύνταξη. Εάν βλέπει ότι καθυστερεί, μπορεί ή ο εισηγητής να του στείλει μήνυμα «παρακαλώ πολύ, επικοινωνήστε μαζί μας γιατί λείπει αυτό το χαρτί» ή ο ασφαλισμένος να του πει «σας παρακαλώ πολύ θέλω να μου εξηγήσετε γιατί δεν έχει βγει ακόμα η σύνταξή μου ενώ έχουν περάσει π.χ. δύο μήνες».

«Στόχος μας είναι οι συντάξεις να βγαίνουν όλες στον ένα μήνα και οι εκκρεμείς συντάξεις να είναι μηδέν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθσε πως αυτή τη στιγμή οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε περίπου 30.000.

«Στο τέλος του χρόνου, θέλουμε να έχουμε φτάσει γύρω στις 25.000 και να προχωράμε με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα κάτ», σημείωσε.

«Για να δώσουμε στον συμπολίτη μας τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στο σύστημα, θα μπορεί να βλέπει τον εισηγητή μέσω της οθόνης. Αυτό βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε από τη ΔΕΘ και μετά».