Όσα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του .

Τα βλέμματα στραμμένα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, μιας και αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για το 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, φαίνεται πως θα μπει και πλέον θα μιλάμε για νέες αυξήσεις.

Γι’αυτό εξάλλου πληθαίνουν τα σενάρια για  παράταση στην επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης . Πιο αναλυτικά, στην ομιλία του  Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό , ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με την συνέχιση της επιδότησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, η επιδότηση θα επεκταθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ήδη ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) απέστειλε επιστολή τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στην οποία ζητάει, την παράταση της κρατικής επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ολομέλεια της Βουλής συνεδριάζει για τρίτη ημέρα σήμερα Πέμπτη, με ομιλίες βουλευτών υπουργών και υφυπουργών, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό 2023.

Αναμένεται να τοποθετηθούν κατά σειρά οι εξής: η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τιάρας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ με την ψήφισή του, έπειτα από ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα καθώς και των άλλων πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης.