Το, σοκολατένια αβγά από 2,5 ευρώ και παιχνίδια με μειωμένες τιμές, τουλάχιστον κατά 20%

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα μεγάλα παιχνιδάδικα, αλλά και αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που έχουν στα ράφια τους δώρα για τα παιδιά έχουν βάλει στο «καλάθι» τους από 50-100 κωδικούς παιχνιδιών, τόσο επώνυμων όσο και «ανώνυμων», για όλες τις… τσέπες, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές. Αλλωστε κατά την πασχαλινή περίοδο τα καταστήματα παιχνιδιών πραγματοποιούν το 15% του τζίρου τους, ο οποίος εκτιμάται πάνω από 250 εκατ. ευρώ.

«Το “καλάθι του Αϊ-Βασίλη” πήγε πάρα πολύ καλά τα Χριστούγεννα και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και το Πάσχα, με το “καλάθι του νονού”. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν επώνυμα παιχνίδια, όπως Lego, Playmobil, Barbie κ.λπ., σε πολύ καλές τιμές. Εκτιμώ ότι θα είναι από 20%-30% φθηνότερα σε σχέση με τα προϊόντα που βρίσκονται εκτός καλαθιού», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας παιχνιδιών Μουστάκας, Νίκος Μουστάκας.

Το «καλάθι του νονού» θα περιλαμβάνει λαμπάδες με παιχνίδια, σοκολατένια αβγά και τις 10 κατηγορίες παιχνιδιών που περιείχε και τα Χριστούγεννα, όπως επιτραπέζια και παζλ, κούκλες, παιχνίδια μίμησης, βρεφικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, παιχνίδια κατασκευών, τηλεκατευθυνόμενα, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου και μουσικά παιχνίδια, καλύπτοντας όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των παιδιών.

«Οι στολισμένες λαμπάδες που θα είναι στο “καλάθι του νονού” ξεκινούν στην αλυσίδα μας από τα 3 ευρώ και η ακριβότερη με παιχνίδι φτάνει τα 33 ευρώ. Παιχνιδολαμπάδα με Barbie κοστίζει 14 ευρώ. Αντίστοιχα, το σοκολατένιο αβγό που έχουμε στο “καλάθι” μας πωλείται στα 2,8 ευρώ», επισημαίνει ο κ. Μουστάκας.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι αλυσίδες του κλάδου, παρά τις ανατιμήσεις, προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, προκειμένου να μην περιοριστεί η κατανάλωση. «Κατά τη διάρκεια των εορτών, ο κόσμος θέλει να αγοράσει πολλά παιχνίδια σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Αν αυξήσουμε πολύ τις τιμές, δεν θα ψωνίσει και θα μειωθεί η κατανάλωση», δηλώνει στον «Ε.Τ.».

Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νονού», τα βρεφικά παιχνίδια δραστηριοτήτων κυμαίνονται από 3,99 ευρώ έως 19 ευρώ, ανάλογα με τη μάρκα και τη χώρα προέλευσης, ενώ οι κούκλες και τα κουκλόσπιτα ξεκινούν από τα 7,99 ευρώ και φτάνουν έως και τα 49 ευρώ. Τα λούτρινα πωλούνται από 2,99 έως 29,99 ευρώ. Αντίστοιχα, τα παιχνίδια μίμησης, που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση για τα νήπια, όπως για παράδειγμα είναι μία παιδική κουζίνα, ξεκινούν από τα 12,99 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν τα 100 ευρώ, ανάλογα με το υλικό κατασκευής, το μέγεθος, τα «εργαλεία» που περιέχουν κ.λπ.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια πωλούνται από 6,99 έως 20 ευρώ, ενώ τα παζλ ξεκινούν από τα 2,99 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 15 ευρώ. Τα παιχνίδια κατασκευών (τουβλάκια) κυμαίνονται από 7 ευρώ έως 39 ευρώ, τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα από 9,99 έως 34 ευρώ και τα μουσικά παιχνίδια από 12,99 έως 29 ευρώ. Τα αθλητικά παιχνίδια κυμαίνονται από 2,99 έως 12 ευρώ, ενώ τα ηλεκτρονικά, όπως για παράδειγμα ακουστικά, κοστίζουν από 4,99 και φτάνουν μέχρι τα 34 ευρώ (smartwatch).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αλυσίδας Μουστάκας, η σύνθεση του «καλαθιού» με επώνυμα και μη προϊόντα και κατ’ επέκταση και οι τιμές τους εξαρτώνται από το είδος του παιχνιδιού. «Σε κάποιες κατηγορίες παιχνιδιών, όπως είναι οι κούκλες, τα επιτραπέζια και τα παιχνίδια κατασκευών υπερτερούν στο «καλάθι» τα επώνυμα. Στα αθλητικά παιχνίδια ή στα λούτρινα κυριαρχούν τα μη επώνυμα.

Σημειώνεται ότι οι κατάλογοι με τα παιχνίδια θα είναι αναρτημένοι από σήμερα στην εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι καταναλωτές, ενώ κάθε εβδομάδα -μέχρι τη λήξη του μέτρου- οι αλυσίδες μπορούν να ανανεώνουν τη λίστα τους με νέα προϊόντα, ακολουθώντας ωστόσο τις διατάξεις για το περιθώριο κέρδους που προβλέπει το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Προϊόν Εύρος τιμών σε €
Βρεφικά παιχνίδια 3,99-19
Κούκλες, κουκλόσπιτα κ.λπ. 7,99-49
Παιχνίδια μίμησης (παιδική κουζίνα) 12,99-100
Επιτραπέζια παιχνίδια 6,99-20
Παζλ 2,5-15
Παιχνίδια κατασκευών (τουβλάκια) 7-39
Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα 9,99-34
Μουσικά παιχνίδια (ντραμς) 12,99-29
Ηλεκτρονικά παιχνίδια 4,99-34
Λούτρινα 2,99-29,99
Λαμπάδες με παιχνίδι 3-33

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ