: Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε πώς «κουράστηκα να ακούω το ίδιο και το ίδιο» σχετικά με τις αστοχίες της αποκεντρωμένης διοίκησης για την .

Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Ρίχνουν ευθύνη για λάθη άλλων στην Περιφέρεια!» και αναφέρθηκε στα μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, υπαινισσόμενος ότι υπάρχουν ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος στο παρελθόν είχε χρηματίσει επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Στα ερωτήματα των δημοσιογράφων να κατονομάσει ποιοι ευθύνονται για το φιάσκο και την καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών από το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η χιονόπτωση στην Αττική, την Εύβοια και άλλες πέντε περιφέρειες της χώρας, ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στα λάθη του Διαχειριστή Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

«Απ’ τον έχετε ακούσει καμιά συγγνώμη;» εξερράγη ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Καταγγέλλω τον ΔΕΔΔΗΕ!» σχετικά με τις πολύωρες και -σε ορισμένες περιπτώσεις- πολυήμερες διακοπές ηλεκτροδότησης εν μέσω σφοδρού χιονιά και μεγάλου ψύχους.

Μάλιστα, ο Γιώργος Πατούλης έκανε μια έμμεση αναφορά σε όσα είπε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Γιατί, έχετε ακούσει κανένα ευχαριστώ στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Πατούλης κάνοντας έμμεση κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκφράζοντας την δυσφορία του για τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Διαβάστε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο όταν ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, παραδεχόμενος ότι η διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η ήταν «μη επιτυχημένη».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλα τα στελέχη της πολιτείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν οδηγούς, να μην κινδυνεύσουν ζωές. Ήταν μία τιτάνια προσπάθεια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω και τους υγειονομικούς μας, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς παρά την πρωτοφανή χιονόπτωση δεν σημειώθηκαν δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας. Να ευχαριστήσω επίσης και τους εργαζόμενους στον για τη δική τους προσπάθεια. Κάθε δέντρο που κόβει μία γραμμή μέσης τάσης ρεύματος είναι μία ξεχωριστή πρόκληση, ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν με μισό μέτρο χιόνι. Και για τις ελάχιστες περιοχές που ακόμα δεν έχουν ηλεκτρικό, ζητώ την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών. Νομίζω ότι στον τομέα αυτό πήραμε τα μαθήματα της «Μήδειας» και καταφέραμε και αποκαταστήσαμε την ηλεκτροδότηση σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας τη δυσφορία του Γιώργου Πατούλη ο οποίος ανέμενε να ακούσει ευχαριστίες για τους χειρισμούς και την αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.