Κλειστή θα μείνει για 24 ώρες η – Λαμίας, από τις 7:00 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα και για όλη τη μέρα αύριο, Τρίτη, έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Η Εθνική Οδός άνοιξε στις 13:00 και για έξι ώρες, μέχρι τις 19:00, όταν και θα εφαρμοστεί η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για 24ωρη διακοπή της κυκλοφορίας,  προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι ανάγκες της βιομηχανίας.

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πάλι αύριο στις 11 το πρωί.

Σύσταση για αλυσίδες στην Κηφισίας

Ήδη από χθες οι πυκνές χιονοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα ακόμα και στη λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος του ‘Αλσους Συγγρού, σύμφωνα με την Τροχαία, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από πιθανή ακινητοποίηση οχημάτων λόγω ολισθηρότητας.

Σημειώνεται ότι, γύρω στις 8 το πρωί, δημιουργήθηκε ανάλογο πρόβλημα στη λεωφόρο Κηφισιάς, στο ύψος της πλατείας Πλατάνων στην Κηφισιά, όταν λόγω του χιονιού γλίστρησε λεωφορείο και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να κλείσει μέρος του δρόμου και για αρκετή ώρα η κίνηση να γίνεται με δυσχέρεια.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με παρέμβαση της Τροχαίας που ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Χωρίς ρεύμα χωριά της Εύβοιας

Bλάβη παρατηρείται στο Σύστημα Υψηλής Τάσης στη Βόρεια Εύβοια εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Στην περιοχή βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός Μαντουδίου. Αυτή την ώρα επιχειρούν τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ με την βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Λόγω της βλάβης παρατηρούνται προβλήματα στα χωριά Φαρακλά, Μετόχι, Σπαθάρι, Καλύβια, Ιστιαία, ‘Άγιος Γιώργιος, Πευκί, Βουτάς, Κοκκινομηλιά, Σήμνια, Κυπαρίσσι, Μαρούλι, Μηλιές και Κρυονερίτης.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Διαχειριστή, η βλάβη εντοπίζεται στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης Μαντούδι – Ψαχνά και παρατηρήθηκε λίγο μετά τις 10 π.μ.

Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δυσχερής λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και τα κλιμάκια του Διαχειριστή συνδράμουν δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας.