: Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει, ότι η αυριανή μέρα θα είναι πιο δύσκολη στον ηπειρωτικό κορμό αλλά και στο βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα για τον καιρό είπε, «η μέρα ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια αλλά προς τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές κατά κύριο λόγο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες έως και 7 μποφόρ και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για τα ανατολικά και τα νότια».

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και προς τις μεσημβρινές ώρες θα κάνουν την εμφάνισή τους τοπικές νεφώσεις που δεν θα δώσουν κάτι το αξιόλογο. Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι έως και τους 33 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας. Πιθανόν να υπάρξουν ακόμα και 7 μποφόρ στον Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Μαρουσάκη θα δημιουργηθεί θερμική αστάθεια και σήμερα αλλα κάτα βάση σε ορεινές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία έως τους 31 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στον ηπειρωτικό κορμό αλλά και στο βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο. Την Κυριακή η αστάθεια θα περιοριστεί και από τη Δευτέρα υποχωρούν οι «ψυχρές λίμνες» και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Τέλος, ο σφοδρός καύσωνας που πλήττει την Ιβηρική χερσόνησο δεν φαίνεται να φτάνει στη χώρα μας παρολ’ αυτά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχονται θερμές αέριες μάζες που θα φέρουν ζέστη και στην περιοχή μας, αλλά όχι επιπέδου καύσωνα.