Κ. Καραμανλής: Εξετάζεται η δημιουργία ειδικού σώματος της αστυνομίας για τα ΜΜΜ

Κ. Καραμανλής: Εξετάζεται η δημιουργία ειδικού σώματος της αστυνομίας για τα ΜΜΜ

Τη δημιουργία ειδικού σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αρμοδιότητα το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Αττική, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι τα μέτρα επιτήρησης θα αυξηθούν, καθώς δεν αρκεί η φραστική καταδίκη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα τα θέματα νόμου και τάξης.

Να σημειωθεί ότι για αύξηση των μέτρων επτήρησης έκανε επίσης λόγο χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.  Μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ταραντίλης, διαβεβαίωσε ότι οι δράστες της επίθεσης θα συλληφθούν και «σίγουρα τα μέτρα επιτήρησης θα αυξηθούν».

Εξηγώντας τι βρίσκεται στο τραπέζι, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Χρυσοχοΐδη», ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, εξήγησε ότι επειδή υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό σώμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που όπως σημείωσε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Οι κάμερες λειτουργούν και μάλιστα οι κάμερες είναι αυτές που βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «ο αστυνομικός που ήταν στο σταθμό κατέβηκε αμέσως, αλλά δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες. Υπήρχε αστυνομική παρουσία στο μετρό, υπήρχαν κάμερες, το υλικό έχει παραδοθεί και το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών».

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !