Υποβολή «πόθεν έσχες» εργαζομένων ΟΤΑ -Κίνδυνος επιβολής προστίμων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/06/2020 - 20:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Αττική για το θέμα της υποβολής «πόθεν έσχες» των εργαζομένων, απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής στην οποία σημειώνει:

Για άλλη μια χρονιά οι συνάδελφοι, που μετέχουν ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη σε επιτροπές διαγωνισμών προμηθειών και παροχής υπηρεσιών που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του ν.3213/2003, άρθρο 1 όπως ισχύει, χρεώνονται ως ατομική ευθύνη την υποχρέωση τους να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Η υποχρέωση αυτή στις περισσότερες των περιπτώσεων φορτώνεται στους εργαζόμενους από ευθύνες που είναι άσχετες με την ειδικότητα πρόσληψής τους και τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας, που υπηρετούν και τις οποίες μέσω της συμμετοχής τους στις συγκεκριμένες επιτροπές απέκτησαν, διατήρησαν ή απώλεσαν εν προκειμένω από 01/01/2019 έως 31/12/2019.

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με πάμπολλα ερωτήματα, αδιευκρίνιστα ζητήματα και με διαδικασίες που για να πάρουν απαντήσεις και λύσεις απαιτείται να προσφύγουν σε επαγγελματίες λογιστές δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα χαράτσι στο εισόδημά τους ή να προσπαθούν να κάνουν μόνοι τους τις δηλώσεις, με κίνδυνο επιβολής προστίμων και μεγαλύτερης μείωσης στο μισθό τους από «τυπικά λάθη», αν και δεν υποκρύπτουν δόλο ή σκοπιμότητα.

Θεωρούμε απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και ζητάμε να καλύπτεται το κόστος που επωμίζονται οι υπόχρεοι υπάλληλοι για την συμπλήρωση των συγκεκριμένων Δηλώσεων από τους φορείς που υπηρετούν, μιας και η σχετική υποχρέωση απορρέει από την αρμοδιότητα και την φύση της δουλειάς τους. • Η Παιδεία - Ειδήσεις σήμερα

  Η Παιδεία στο Viber - Δείτε ΕΔΩ

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: