Κι ενώ η ΑΔΕΔΥ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα στα Γιάννενα ,κατά της απόφασης της συγκλήτου του ΤΕΙ Ηπείρου που είχε αποκλείσει συνάδελφο από τις κρίσεις,λόγω συμμετοχής του στην -αποχή (ο συνάδελφος θα πάρει κανονικά μέρος στις κρίσεις)δεκάδες είναι οι αποκλεισμοί που γίνονται από το ΕΙΣΕΠ (Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής)συναδέλφων Δ.Υ. που διεκδικούν θέσεις Γενικών Δντών ,για τον ίδιο λόγο.

Πρόκειται για τη γνωστή κατάπτυστη τροπολογία την οποία ψήφισε τον περασμένο Σεπτέμβρη η κ.Γεροβασίλη στον ν4489 και η οποία τιμωρεί με αποκλεισμό από τις κρίσεις στελεχών όσους συναδέλφους πήραν μέρος σε μια καθόλα νόμιμη-σύμφωνα με τις αποφάσεις δικαστηρίων-απεργία.
Η “αριστερή” κ.Γεροβασίλη νομοθέτησε τιμωρητικά μέτρα κατά της απεργίας,κάτι που καμιά κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση δεν είχε διανοηθεί να πράξει.Επιμένει,δε,στην εφαρμογή της τροπολογίας της ,παρά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων,οδηγώντας έτσι εκατοντάδες συναδέλφους σε προσφυγές και σε δυσβάστακτα δικαστικά έξοδα.


Η ΑΔΕΔΥ,προφανώς, θα στηρίξει συνδικαλιστικά,νομικά και ηθικά όλους τους συναδέλφους που θα αποκλεισθούν κι είναι βέβαιο ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα δικαιωθεί.Εκείνο, όμως,που θα παραμείνει ως ανεξίτηλο μελανό στίγμα στην ιστορία θα είναι το γεγονός ότι μια κατ’ ευφημισμόν “αριστερή” υπουργός ,μιας “αριστερής” κυβέρνησης ψήφισε και εφάρμοσε μια τροπολογία που τιμωρεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.