Όπως δήλωσε την Τετάρτη 31 Μαρτίου, ο υπουργός Οικονομικών, «τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί μια ολιστική πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις δόσεις, τα τεκμήρια, τις αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές και το ».

Tο υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί μια σειρά παρεμβάσεων σε , ηλεκτρονικές αποδείξεις, προκαταβολή φόρου εισοδήματος και τέλος επιτηδεύματος ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες από την πανδημία με επιπλέον φόρους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις 2021 έχει ήδη ξεκινήσει και το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει έκτακτες ρυθμίσεις για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, τα τεκμήρια, το τέλος επιτηδεύματος και την προκαταβολή φόρου εισοδήματος θα δώσουν «ανάσα» στους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη 31 Μαρτίου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί μια ολιστική πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις δόσεις, τα τεκμήρια, τις αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές και το τέλος επιτηδεύματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δυο βασικά σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Το πρώτο είναι η πλατφόρμα του για τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα και το δεύτερο σενάριο, η «πρεμιέρα» των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει στο διάστημα από τις 15 με 20 Απριλίου. Υπόχρεοι είναι 6,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι.