Έρχονται αναμένεται να φέρει από τις αρχές του 2024 το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία της επιχείρησης.

Αναμένεται η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σε αντικατάσταση εκείνης του 2017 που θα εξειδικευσει το ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι πλήρως λειτουργικό μέσα στο 2023, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο είναι βασισμένο στη Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση και θα είναι παρόμοιο με το ρυθμιστικό πλαίσιο ενέργειας.

«Σκοπός μας είναι να έχουμε το νέο μας τιμολόγιο μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε ο διευθυνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης.

Οπως αναμενόταν, το υπάρχον τιμολόγιο θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου οριστεί νέο τιμολόγιο με βάση το νέο κανονιστικό πλαίσιο. Βάσει των όσων ειπώθηκαν στην ενημέρωση, η ΕΥΔΑΠ διαθέτει το δεύτερο χαμηλότερο τιμολόγιο στην Ευρώπη, το οποίο δεν έχει μεταβληθεί τα τελευταία 13 χρόνια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, η ΕΥΔΑΠ απορρόφησε τους κλυδωνισμούς της ενεργειακής κρίσης χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι παρατηρήθηκε μια σημαντική μείωση της κατανάλωσης κατά 4,5% λόγω αλλαγών στις καταναλωτικές συνήθειες των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με τις στατιστικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.Η αύξηση του ενεργειακού κόστους ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης υπολογίστηκε σε περίπου 22 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη συζήτηση που επικράτησε το τελευταίο διάστημα και αφορούσε το επίμαχο νομοσχέδιο για την ένταξη νερών και αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο κ. Σαχίνης υπογράμμισε πως «το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ