Έρχεται ΝΕΟ επίδομα και ειδικότερα όσοι βρίσκονται σε αποστολή με τα πολεμικά πλοία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, υπό επεξεργασία βρίσκεται η που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και πιο συγκεκριμένα στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή, κάτι που είχε μεταξύ άλλων ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην 86η ΔΕΘ, με το συνολικό ύψος του επιδόματος να ανέρχεται σε 19 εκατομμύρια ευρώ.

Η χορήγηση του θα γίνει έπειτα από την κατάθεση σχετικής τροπολογία που θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τη νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας, στην οποία θα προσδιορίζονται οι δικαιούχοι και το ύψος που θα έχει το επίδομα, ανάλογα με τη θέση και το βαθμό των στελεχών.

Η γνωστοποίηση εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών της χορήγησης του επιδόματος έχει προκαλέσει αναστάτωση στους διαδρόμους του Υπουργείου Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στελέχη των άλλων κλάδων διαμαρτύρονται, γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους του επιδόματος, παρότι μετέχουν σε αποστολές υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας.