Ανακοινώθηκε η στον χώρο της υγείας από τον κ. Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών το πρωί της Πέμπτης, εκφράζοντας επίσης την πίστη ότι τελικά θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την άρση κάθε περιορισμού στην ψήφο των αποδήμων προκειμένου να ισχύσει από τις Ευρωεκλογές του 2024.

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών «τον Σεπτέμβριο θα . Οι προσλήψεις περνάνε μέσσα από αυτό τον κεντρικό προγραμματισμό που μας υποχρεώνει εκ των πραγμάτων ορισμένες φορές να είμαστε δυσάρεστοι γιατί πρέπει να κάνουμε κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες. Ωστόσο η βασική μας δέσμευση με πρώτη την πρόσληψη 10.000 εργαζόμενων στον χώρο της υγείας ισχύει στο ακέραιο και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα».Ειδική αναφορά έκανε, επίσης, ο πρωθυπουργος στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη νέα Βουλή και αφορά την άρση κάθερ περιορισμού για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αυτό «συμβολικό και πολύ ουσιαστικό» επισημαίνοντας ότι «χρειάζονται 200 βουλευτές για την ψήφισή του και πιστεύω ότι θα βρούμε αυτή την ενισχυμένη πλειοψηφία».

Όπως επισήμανε, δε, «θα ήταν εξαιρετικά παράξενο κόμματα που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην προηγούμενη Βουλή να αλλάξουν τη στάση τους. Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό και έτσι θα προχωρήσουμε στην πλήρη πολιτική ενσωμάτωση της ελληνικής ομογένειας στις εκλογικές μας διαδικασίας».

«Πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο των 200 βουλευτών ώστε να εφαρμοστεί από τις ευρωεκλογές του 2024» κατέληξε για το θέμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκής.