: Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τη χορήγηση έκτακτου με τη μορφή στο προσωπικό πρώτης γραμμής του .

: Ποιούς θα βοηθήσει η κυβέρνηση

O κ. Μητσοτάκης περιμένει το «πράσινο φως» από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να ανακοινώσει επιπρόσθετα μέτρα στήριξης σε κλάδους που πλήττονται από την πανδημία του .

O πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τη χορήγηση με τη μορφή δώρου Χριστουγέννων στο προσωπικό πρώτης γραμμής του ΕΣΥ . Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γ. Σαραντάκος στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV, το βοήθημα θα χορηγηθεί εφάπαξ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει όσο της επιτρέπουν τα ομολογουμένως στενά δημοσιονομικά περιθώρια τον κλάδο των υγειονομικών, και των εμπόρων. Αν λοιπόν «βγαίνουν οι αριθμοί» ο κ. Μητσοτάκης ενδέχεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις απόψε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Όσον αφορά τώρα στο εμπόριο που ασθμαίνει στο κυβερνητικό πλάνο υπάρχει οι σκέψη να «σπάσουν» οι όποιες οφειλές υπάρχουν σε εφορία και ταμεία σε πολλές δόσεις με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο κι όχι απλώς να μετατεθούν προς εξόφληση τον Απρίλιο του 2021, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ελάχιστες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, μιας και το συνεχίζεται, άγνωστο μέχρι πότε…

Σε ό,τι αφορά στο περαιτέρω «κούρεμα» στην , ένα θέμα που κυριαρχεί σήμερα σε πολλά πρωτοσέλιδα του Τύπου, σύμφωνα με τον Γ. Σαραντάκο το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μην μεγαλώσει το «κούρεμα» και να παραμείνει στο 50%, ωστόσο, θα έρθουν κι άλλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα με πολλές δόσεις κι ελαφρύνσεις στις εισφορές σε κράτος ταμεία, σε ελαφρύνσεις στα ενοίκια και σε άλλα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων που δίνουν αγώνα για να παραμείνουν ανοιχτές και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας.