, αναδρομικά κληρονόμων, : Πολλές είναι οι προθεσμίες που δεν πρέπει να χάσουμε τον Ιανουαρίου. Δείτε στο μέχρι πότε και πού μπορείτε να συμπληρώσετε αιτήσεις.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε σταματάνε οι αιτήσεις

Η Σουζάνα Κλημεντίδη, δικηγόρος, η Ματίνα Τριανταφύλλη, δικηγόρος και εργατολόγος και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός, μίλησαν στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο για όλα τα οικονομικά θέματα επικαιρότητας.

Μια από τις προθεσμίες, είναι αυτή για τις αιτήσεις για το, που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 11/01/2021. «Δεν υπάρχει παράταση σε αυτό. Όσοι αγόρασαν πετρέλαιο μέχρι τις 31/12 έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν την αίτηση έως τις 11/01/2021 για να πάρουν την επιδότηση. Φέτος το επίδομα πετρελαίου έχει ανέβει και πάει μέχρι τα 650 ευρώ», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Επίσης, μέχρι τις 26/02/2021 πρέπει να πληρώσουμε τα , αλλά και να προχωρήσουν όσοι το επιθυμούν σε στο

Σε ό,τι αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι «Το υπουργείο στις 31/12/2020 έβγαλε την ανακοίνωση για την παράταση για τις δηλώσεις που αφορούν στα , δηλώσεις που αφορούν κληρονόμους, για τις επιδοτήσεις αγροτών, και για κατοίκους εξωτερικού, όλα πήραν παράταση ώστε να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να εξυπηρετηθούν και να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους».

Τι θα γίνει με τα κληρονόμων – Δείτε στο ipaidia.gr

Για το θέμα των κληρονόμων για τα αναδρομικά συντάξεων η κ. Τριανταφύλλη είπε ότι «Όσοι πρόλαβαν και έκαναν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 21/12, και έβαλαν και τα πιστοποιητικά στο σύστημα, μας είπε ο υπουργός ότι μέχρι τις 15/01/2021 .

Οι υπόλοιποι που δεν είχαν τα πιστοποιητικά, θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τον Μάρτιο, όσοι ανεβάσουν τα πιστοποιητικά μέχρι τις 28/02/2021».

«Αν τα ειρηνοδικεία δεν έχουν ανταποκριθεί στον όγκο των αιτήσεων για πιστοποιητικά, υπάρχει πιθανότητα να δοθεί παράταση», πρόσθεσε η ίδια, ενώ τόνισε ότι στους συνταξιούχους που καταβλήθηκαν τα τον Οκτώβριο υπάρχουν πάρα πολλά λάθη.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Πότε αναμένονται οι πληρωμές

Παράταση του έως τις 30 Απριλίου

«Το θετικό νέο είναι ότι υπάρχει παράταση στο νόμο Κατσέλη σίγουρα μέχρι το τέλος Απριλίου. Πάμε σε αναστολή, όπως φαίνεται, της ισχύος του πτωχευτικού. Κρίσιμο είναι το τι θα γίνει με τις διαδικασίες των πλειστηριασμών και τις αναστολές τους. Περιμένουμε επίσης το πρόγραμμα Γέφυρα για τις επιχειρήσεις», είπε η κ. Κλημεντίδη για τους δανειολήπτες.

«Τέλος του χρόνου έληξε η αναστολή πληρωμών για τους συνεπείς δανειολήπτες. Έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθεί παράταση αν συνεχίσει το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας. Όμως, όσοι είχαν υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα Γέφυρα και δεν έχουν λάβει απάντηση, έχουν το δικαίωμα να επιδοτείται η δόση τους έως και 90%. Το μεγάλο πρόβλημα είναι για όσους δεν εξυπηρετούταν μέχρι σήμερα το δάνειό τους», πρόσθεσε η ίδια.

Η διαδικασία για το

Για το επίδομα θέρμανσης μπαίνετε στο και επιλέγετε το . Εκεί βγαίνουν δύο επιλογές: Η μία εκδήλωση ενδιαφέροντος, η άλλη τα παραστατικά μου, που είναι για φυσικό αέριο κλπ.

Επιλέγετε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και βγαίνει η φόρμα όπου συμπληρώνετε κωδικούς πρόσβασης (κωδικοί TAXIS). Βάζουμε username και password. Μετά επιλέγετε το 2020-2021 υποβολή διαχείρισης αίτησης. Πατάτε μετά συμπλήρωση αίτησης. Κάνετε αποδοχή των στοιχείων και συνεχίζουμε για να βάλουμε στοιχεία.

Στην επόμενο καρτέλα, ζητάμε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης. Το επόμενο που ζητάει η πλατφόρμα είναι να βάλετε τα πρώτα εννιά στοιχεία που εμφανίζει ο λογαριασμός ρεύματος. Στη συνέχεια συμπληρώνετε διεύθυνση κατοικίας και τον οικισμό που βρίσκεται το σπίτι.

Τέλος συμπληρώνετε τα τετραγωνικά του ακινήτου. Αν νοικιάζετε το σπίτι θα πρέπει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη. Το ίδιο και αν σας έχει παραχωρηθεί κάποιο οίκημα. Προσθέτουμε email, κινητό τηλέφωνο, λογαριασμός τράπεζας και μετά από έλεγχο που κάνετε αν έχουν δοθεί σωστά όλα τα στοιχεία, πατάτε ΟΚ. «Είναι απλή διαδικασία. Μπορεί ο πολίτης να μπει με κωδικούς TAXIS και να υποβάλλει την αίτηση για να επιδοτηθεί», σχολίασε ο κ. Αντωνόπουλος.