: Ημερομηνίες πληρωμών – Δικαιούχοι – Όλα τα ΝΕΑ –  Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι την πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού από τον

: Δείτε αναμένονται οι πληρωμές

Τη Δευτέρα στις 30 Νοεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα θα λάβουν οι δικαιούχοι την πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού από τον . Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη στις 11 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού, Α21» έκλεισε προσωρινά, επομένως οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν, πλεόν, να υποβάλλουν αιτήσεις ή να κάνουν τροποποιήσεις για την Ε’ δόση.

Σημειώνεται, ότι για το Επίδομα Παιδιού, εγκρίθηκε ποσό ύψους 191 εκατ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ειδικού Φορέα 1033-202 ΑΛΕ 2310506003 οικονομικού έτους 2020. Με αυτά τα χρήματα ο ΟΠΕΚΑ θα καλύψει την καταβολή του επιδόματος παιδιού για το Ε΄δίμηνο του 2020.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα ενεργοποιηθεί εκ νέου μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Επίδομα Παιδιού 2020: Δείτε αναμένονται οι πληρωμές

Πώς υπολογίζεται το

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται:

με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020
και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.
Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Τα υπόλοιπα επιδόματα του

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα και παροχές. Σε επιδόματα συγκαταλέγεται η πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού Α21 και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ). Αναλυτικά τα επιδόματα που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ:

η πέμπτη διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21
τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
το Επίδομα Ενοικίου
Οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων