: Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης για 285.000 ανοσοκατεσταλμένους συμπολίτες μας, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα μήνυμα sms την προηγούμενη ημέρα στο κινητό τους προκειμένου να ενημερωθούν και να προχωρήσουν στο κλείσιμο του σχετικού ραντεβού.

Στο πρόγραμμα της τρίτης δόσης θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και όσοι διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Προσέθεσε ότι θα δοθεί στη συνέχεια προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν συμπληρώσει οκτώ μήνες από τη δεύτερη δόση του . Σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου, στόχος είναι να δοθεί η τρίτη δόση σε άτομα των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί και «ενδεχομένως χρειάζονται μια βελτίωση».

Η κ. Θεοδωρίδου επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη και εφήβων, καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, λίγο πριν ανοίξουν τα . Σαφή προειδοποίηση προς τους γονείς απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως λέγοντας (ΣΚΑΪ) ότι δεν θα δικαιολογούνται στο τμήμα τους.

Με βάση τις ιατρικές οδηγίες, η αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος προβλέπεται μόνο εάν νοσήσουν τουλάχιστον οι μισοί μαθητές. «Υπάρχει πρωτόκολλο, έχουμε βάλει πολύ αυστηρά τεστ», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας. Οσο για το αν προκύψει περίπτωση μαθητή που αρνείται να εμβολιαστεί και να κάνει τεστ κορωνοϊού, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι «δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα».