Τι έγινε με την υπάλληλο που σύμφωνα με τις καταγγελίες, έμπαινε στο σύστημα μέσω ενός τάμπλετ που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας για τους

Αναλυτικότερα, αναστάτωση προκλήθηκε από το σκάνδαλο με τους «μαϊμού» στην Καρδίτσα. Ήδη για το ζήτημα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναμένεται να μεταβεί στον εισαγγελέα.

Η υπάλληλος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έμπαινε στο σύστημα μέσω ενός τάμπλετ που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας για τους .

Μάρτυρας που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Για κάθε άτομο που έρχεται να κάνει την πρώτη αλλά και τη δεύτερη δόση του , κρατιέται ένα έντυπο ιστορικό. Ορισμένες από τις παραποιήσεις παρατηρήθηκαν εκεί, καθώς υπήρχαν έγγραφα για ιστορικά , τα οποία όμως δεν είχαν σφραγίδα γιατρού».

H Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά και η εισαγγελική έρευνα θα δείξει ποιος συμπλήρωσε τελικά αυτά τα έντυπα. Αφού φαίνεται ότι ορισμένοι από εκείνους που υποτίθεται πως εμβολιάστηκαν, τελικά δεν είχαν πατήσει το πόδι τους ούτε στον νομό Καρδίτσας. Ένα από τα στοιχεία που κίνησε τις υποψίες των συναδέλφων της είναι το ότι η υπάλληλος που κατηγορείται φέρεται να πήγαινε στον χώρο εργασίας της και ώρες εκτός βάρδιας.

Μένει ακόμα να διερευνηθεί με ποιο τρόπο απέκτησε πρόσβαση η διοικητική υπάλληλος στους κωδικούς των τάμπλετ.

Οι αρχές, που είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του ατόμου, δεν αποκλείουν να ασκηθεί ποινική δίωξη στην υπάλληλο με την κατηγορία της διάδοσης του κορονοϊού, αφού με την υπόθεση θα ασχοληθεί η εισαγγελία. Ποινική δίωξη δεν αποκλείεται να ασκηθεί και στα 47 άτομα που πήραν τις ψεύτικες βεβαιώσεις. Για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε οικονομικό όφελος πίσω από αυτή την ιστορία, πρόκειται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί ώστε να δουν πότε έγιναν καταθέσεις και εάν υπήρξε κάποια διαδικασία από την πλευρά των ατόμων που πήραν τα πλαστά πιστοποιητικά, με την υπάλληλο ή με άλλους υπαλλήλους που πιθανόν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.