Εμβόλιο AstraZeneca: Τι ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τη χορήγησή του

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τη χορήγησή του

: H Έμερ Κουκ, εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της ευθύνεται για τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί μετά από .

Τα οφέλη αξιολογούνται ως μεγαλύτερα από το ρίσκο των , τόνισε, προσθέτοντας πως οι έρευνες πάνω στο θέμα είναι σε εξέλιξη και θα γίνουν ανακοινώσεις την Πέμπτη.

Όπως σημείωσε, ο αριθμός των περιστατικών δημιουργίας θρόμβων που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος αυτού που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.

«Παραμένουμε σταθερά πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της Covid-19, με τον συνδεόμενο με αυτήν κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών», δήλωσε η Εμερ Κουκ.

Όπως σημείωσε, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική πραγματοποιεί έρευνα αξιολογώντας κάθε ένα από τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, και τα οποία είναι πολύ σπάνια.

Ο EMA διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 μετά την αναστολή της χρήσης του από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις αιμορραγίας, θρόμβων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι θα γίνει στην Ελλάδα – Τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

AstraZeneca – εμβόλιο: Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης αιματικών θρόμβων

Κορονοϊός: Ανοίγει η διαδικασία εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !